5 Adımda Kitap Okuma Köşesi Nasıl Hazırlanır?
Kitap kurtlarının DİKKATİNE! Bugün kendi zevklerimize baştan aşağı kitap okuma köşesi yapıyoruz! Kitap okumayı sevenlerin hayalidir kitapların sonsuz dünyasında kaybolurken keyifle vakit geçireceği kendi konfor alanına sahip olmak… Heyecanla kitapların dünyasına dalmışken kendiyle başbaşa kalmayı kim istemez ki? Boydan boya kitapların dizildiği, rahat bir koltuk üzerinde keyifle okumalar yapabildiğin rahat bir okuma köşesi hayal ettiğini tahmin ediyoruz. Bu alanı oluşturmak o kadar da zor değil. Önemli olan nereden başlayacağını bilmek ve yeterli heyecana sahip olmak! 😍
İçindekiler
Adım Adım Kendi Okuma Köşeni Yarat!
Kışın dışarıda lapa lapa karların yağdığı, baktıkça içini titreten havada evde yapılabilecek en keyifli şeylerden biri battaniye altında kitap okumaktır. Ya da sımsıcak bir yaz gününde açık pencerenden gelen hafif rüzgarın yüze esmesi ve iç ısıtan güneş eşliğinde huzurla kitaplarına gömüldüğünü hayal et… Hayal edince bile mutlu oluyorsun değil mi? Bu tatlı anlarıkendine ait bir alanda gerçekleştirebilirsin. Kendine özel hazırlayacağın okuma köşesi yaz kış demeden vakit geçirmekten sıkılmayacağın bir ortama dönüşecek. 💁♀️
”Kendi okuma odamı nasıl hazırlarım” dediğini duyar gibiyiz.Ev içerisinde kendi okuma köşeni nasıl hazırlayacağını adım adım seninle paylaştık. Hiç vakit kaybetmeden birlikte göz atalım ve okuma köşemizi hazırlamaya başlayalım. HADİ!👇
Evde Okuma Köşesi Hazırlamak:
1- Evde En Uygun Köşeyi Belirlemek
Kitap okuma saatlerinin keyif alınan, hobimizi gerçekleştirdiğimiz bir zaman olduğunu düşünürsek bunun için en çok rahat olduğumuz ortamı oluşturmak isteriz. Huzursuz ve rahatsız hissedilen bir ortamda yapılan işlerden verim ve keyif alınamayabilir. Okuma köşesi hazırlarken ilk adım evin içerisinde konfor alanını belirlemek. Burada dikkat etmen gereken nokta ortamın ışığı, ses yoğunluğu olacak. Kitap okuma köşesini evin salonu, oturma odası ya da yatak odasına hazırlayabilirsin. En uygun ve rahat olabileceğin alanı belirleyerek işe başlayalım.
2- Oturma Düzeni Oluşturmak
Okuma köşesi hazırlamak için bir sonraki adımda ihtiyacımız olan şey saatlerce kitap okuyup keyifli vakit geçireceğimiz rahat bir oturma alanı oluşturmak. Kendi isteğine göre rahat bir koltuk, puf, sandalye veya sallanan sandalye tercih edebilirsin. Berjer, puf, köşe koltuk ya da L koltuk seçeneklerinin arasında değerlendirmeyi unutma.
3- Sehpa veya Masa Tercihi
Kitap okurken eşyalarını koyabileceğin bir alana ihtiyacın olabilir. Koltuk yanı sehpalar bu gibi anlarda en kurtarıcı ürünlerden biri. Kitaplarını, not kağıtlarını, kalemliği, masa lambası gibi eşyaları ihityacın olduğu anda bu küçük sehpaya bırakabilirsin. Böylece gereksiz bir dağınıklıktan kurtularak düzeni de sağlamış olacaksın.
4- Kitaplık ve Raf Seçimi
Her ne kadar 4. adıma yerleştirsek de kitap okuma köşesinde kitaplık omazsa olmaz eşyalardan. Okuma köşesinde kendi küçük kütüphaneni oluşturabileceğin güzel bir alan yaratabilirsin. Okunacak kitapları, ilgili eşyalarını bu kitaplıkta durması gerekiyor. Kitaplık veya raf seçiminde elinde bulunan kitaplara yetecek büyüklükte bir tercih yapmalısın. Bu seçimin eve uygunluğuna da dikkat etmelisin. Eğer okuma alanında kitaplık için yeterli alana sahip değilsen bunun yerine duvar raflarını da tercih edebilirsin. Ayrıca bu kitaplık ve rafları dekoratif ürünlerle de süsleyebilir, okuma köşesi için samimi bir ortam oluşturabilirsin.
5- Dekoratif Dokunuşlar
Kitap okuma köşesinin olmazsa olmazlarını belirledik.. Peki ya dekorasyon? Okuma köşesi için son dokunuşları dekorarif ürünlerle katmalısın. Hazırladığın ortamı daha samimin, huzurlu ve keyif alabileceğin bir ortama dönüştürecek. Öncelikle duvarlarını anılarla doldurmakla başlayalım. Okuma köşesi duvarlarını, kitaplık veya rafları, hatta koltuk yanı sehpanı bile anılarla süslyebilir ve odaya farklı bir hava katabilirsin. Odan ve kendine zevkine yakışacak en uygun duvar dekorasyonu için Sosyopix‘in Çerçeveler kategorisine göz atabilirsin. Dekorasyon Ürünleri ile yapacağın küçük dokunuşlar odanın hareketlenmesini sağlayabilir.
Sosyopix seni seviyor!
Daha fazla içerik için tıkla: http://blog.sosyopix.com