Feng Shui Felsefesi ile Dekorasyon Önerileri – 6 Oda 6 Öneri
Feng Shui, ev dekorasyonu için en popüler kavramlardan biri olsa da oldukça köklü bir düşünce felsefesidir. Evinde pozitif enerji isteyen, negatif duyguların evde dolaşmasına izin vermek istemeyen herkesin Feng Shui felsefesi ile dekorasyon önerilerine kulak asması gerekiyor. Evinizi yaşam enerjisi ile doldurmak, mutlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için evinizde bulunan eşyaların yerlerini bilinçli olarak yerleştirebilirsiniz.
Çin felsefesine göre Yin ve Yang birbirini tamamlayan iki enerjiyi temsil ediyor. Yin dişil enerjiyi temsil ederken; sakinliği, geceyi ve negatifliği temsil ediyor. Yang ise maskulen enerjiyi temsil ederek aktif olmayı, gündüzü ve pozitifliği simgeliyor. Yin ve Yang’ın yaşam alanlarında dengelenmiş olması için seçtiğimiz renklere ve şekillere de dikkat etmemiz oldukça önemli. Köşeli şekiller Yang’ı temsil ediyor. Oval ve yuvarlak şekiller Yin’i temsil ediyor. Köşeli sehpalarınız varsa, üzerine yuvarlak bir örtü sererek dengeyi yakalayabilirsiniz. Feng Shui felsefesine göre dekorasyon aslında tamamen denge ile ilgili.
İçindekiler
Feng Shui Nedir?
Feng Shui, enerji akımıyla ilgili bir doğu düşünce felsefesi olarak özetlenebilir. Rüzgâr ve Su demek olan Feng Shui; bolluk bereket, sağlık, şans ve kariyeri eve davet etmek için mekân düzenlemesi önerileri sunuyor. Feng Shui felsefesinde yaşadığımız alanın doğa ile uyumlu olması gerekiyor. Feng Shui düşüncesine göre ev ve yaşam alanlarının aydınlatılması oldukça önemli. Enerjinin evde doğru akışı için ışıklandırma önerileri oldukça büyük bir yere sahip. Karanlık ve uzun koridorlarda en azından loş bir ışık olması, karanlık köşelerin olmaması önemli.
- Salonda koltukların yerini pencere önüne gelecek şekilde konumlandırmamak gerekiyor. Bu şekilde konumlanan koltuklar, kişide negatif enerjiye ve gerginliğe sebep oluyor.
- Yaşam alanlarında kurutulmuş çiçekler, ölen bitkiler kesinlikle olmamalıdır. Çiçeklerin canlı olması hayatı temsil eder. Evinizde canlılık için sadece sağlıklı bitkiler bakmalısınız.
- Kırık eşyalar, bozulmuş cihazlar evden çıkarılmalı ya da tamir ettirilmelidir. Bu ürünler, enerji akışının kesilmesine sebep olur.
- Yaşam alanlarında çok renk kullanılmalı. Renk çeşitliliğinin ise üç renk ile sınırlı kalması dengeleyicidir.
Feng Shui’de yaşadığımız alanların bizi yansıttığına inanılır. Ev içindeki eksiklikler, fazlalıklar, dağınıklıklar tüm negatifliği ile bizi temsil eder. Bu yüzden evinize bakım, size bakımdır. Ancak elbette Feng Shui için evi baştan aşağı yenilemeniz gerekmiyor. Hayat enerjisini ve kırık, bozuk ürünleri tamir ettirmeniz bile enerji akışı için destekleyici olacaktır.
Feng Shui Ev Dekorasyonu Uygulama Önerileri
Giriş Kapısı:
Koridor ve giriş kapısı evin enerji ana noktası olduğu için önemlidir. Giriş kapınıza Feng Shui felsefesinde ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Dış kapı, zenginliği temsil eder. Bundan dolayı da evinizin giriş kapısı her zaman mükemmel olmalıdır. Enerji, eve bu alandan girer. Yaşam enerjisi olan Chi, evinize bu kapıdan giren bir ziyaretçidir. Bundan dolayı da ön kapınızın şık ve güçlü olması önemli. Bitki koyabilir, aydınlatma ürünleri ile ev kapınızı güzelleştirebilirsiniz.
Koridor:
Koridor da giriş kapısı kadar önemli bir yere sahiptir. Enerji kapıdan girdikten sonra koridordan yayılmaya başlar. Feng Shui felsefesine göre evinizi tasarlamak isterseniz, ilk adım koridoru düzenlemek olmalıdır. Ayakkabılar ve telaştan kolayca kirlenebilen koridorları her zaman düzenli ve temiz tutmalısınız. Enerji akışını kesintiye uğratmamak için mont ve ayakkabıları kapalı şekilde muhafaza etmeniz önemli. Koridorda yürürken sizi engelleyen eşyaları kaldırmalısınız. Bu hayatınızda da engeller oluşmasına yol açar. Dar bir koridorunuz varsa aynalar ile bu koridorun enerjisini yükseltebilir, enerji akışınıza destek olabilirsiniz.
Salon:
Salon, Feng Shui için en önemli alanlardan biridir. Yeni fırsatları ve enerjiyi simgeleyen salonu her zaman düzenli ve temiz tutmanız gerekiyor. Yaşam enerjisini arttırmak için salona aynalar ve bitkiler koyabilirsiniz. Koltukları duvara yaslamamak ve aydınlatma ürünlerini bol bol kullanmak önemlidir. Özellikle zenginlik enerjisini aktif etmek için salon kapısının çaprazına lamba koyabilirsiniz.
Yatak Odası:
Feng Shui dekorasyonunda yatak odası önemli bir alana sahiptir. Yatak odasının dinlendirici bir etkiye sahip olması için dekorasyonda her zaman açık ve nötr renkler kullanılmalıdır. Yatak başı mutlaka kullanılmalı ve duvara yaslandırılacak şekilde konumlandırılmalıdır. İdeal olarak yatak, yatak odası kapısıyla aynı hizada olacak şekilde konumlandırılır. Kapıyı görecek biçimde konumlandırılmalıdır. Destek sağlamak için yatağın iki bölümüne de komodin koymanız faydalı olacaktır.
Mutfak:
Feng Shui ev dekorasyonu kapsamında mutfak ev ve beslenme, hayatta kalma sürecini temsil eder. Evye ve ocak birbirinin karşısına kesinlikle denk gelmemektedir. Ateş ve su çakışması kavgaları ve tartışmaları simgeler. Bundan dolayı da evde yaşayanlar için tartışmalara sebep olabilir. Bunun dışında mutfakta kırmızı ve siyah kullanılmaması gerekmektedir.
Banyo:
Banyo Feng Shui ev dekorasyonunda negatifliği bertaraf eden önemli bir alandır. Banyonun kapısı her zaman kapalı olmalıdır. Bunun dışında klozet kapağının her zaman kapalı konumda olması gerekir. Zenginliğin tahliye edildiği alan olarak kabul edilir. Banyoda mutlaka bitki olmalıdır. Bu bitkiler evde para akışını destekler.
Unutma, Sosyopix seni seviyor!
Daha fazla blog için tıkla: blog.sosyopix.com